Senior PHP-developer

Ben jij een expert in het bouwen en onderhouden van systemen? Krijg je energie bij het bedenken en testen van innovatieve IT-oplossingen? Wil jij jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen bij een snelgroeiend jong mediabedrijf? Dan is de functie backend developer bij Abovo Media iets voor jou!

Functieomschrijving

Als fulltime Backend Developer bouw en onderhoud je de verschillende (interne) systemen waar het hele bedrijf op draait. Van een klantenportaal en media-webshop tot een compleet backoffice-systeem, jij weet wat er technisch mogelijk is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

Bestaande backend applicaties uitbreiden en onderhouden, en nieuwe applicaties bedenken en ontwikkelen, waarbij je betrokken bent bij het gehele proces van plan tot implementatie;

Meedenken, uitvragen, ontwikkelen en implementeren van nieuwe deployment optimalisaties

Signaleren van mogelijke bottlenecks en denk je mee over vernieuwingen

Grote hoeveelheden data opslaan, verwerken en analyseren, met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en informeren van klanten en collega's


Er is meer……
Je werkt binnen een team van developers en designers om bedrijfsprocessen te optimaliseren en klanten te voorzien van intuïtieve reporting tools. De moderne REST API waar je mee te maken krijgt is gebouwd op Symfony3 en werkt naadloos samen met de Angular7 front-end. Het doorontwikkelen en optimaliseren van deze backend behoord tot jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden, waarbij je streeft naar kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie. Koppelingen met externe partijen, waarbij grote hoeveelheden data worden verwerkt, zijn onderdeel van deze backend en aan jou de taak om dit zo efficiënt mogelijk te verwerken en te analyseren. Daarnaast speelt het uitfaseren van een aantal legacy-applicities ook een rol binnen jouw takenpakket, waarbij je niet terugdeinst voor het tijdelijk onderhouden van deze ‘verouderde’ software.

In jouw senior-rol wordt er verder van jou verwacht dat je jouw uitgebreide kennis kunt overbrengen op collega’s, je codestyle en guidelines kunt bepalen en handhaven, technisch advies kunt uitbrengen aan product owners en stakeholders en goed onderbouwd onderzoek kunt uitvoeren.

Wat bied jij Abovo Media?

Minimaal HBO werk-/denkniveau


Minimaal 5 jaar relevante werkervaring


Aantoonbare ervaring met: PHP-framework zoals Symfony en Laravel

Aantoonbare ervaring met: SQL-databases (MySQL, MS-Sql), REST Principes, Git


Pragmatisch, proactief, nauwkeurig en innovatief


Teamplayer die als het nodig is ook zelfstandig kan werken

Gemotiveerd om resultaat te bereiken en schroomt niet om kennis en vaardigheden te delen met collega's 

Gedreven om met legacy-applicaties in aanraking te komen en ziet het als een uitdaging om te vervangen/vernieuwen

Ervaring met agile werken, CI en/of CD in combinatie met Jenkins, NoSqL-databases, JS frameworks (Angular 7), Apache Solr, Atlassian Tools (Jira Software etc.) is een pré


Wat biedt Abovo Media jou?

Meer dan goed salaris in lijn met jouw kennis en ervaring

Innovatieve en afwisselende baan waar jij onderdeel bent van het IT innovatieteam 

Ruimte om jezelf te ontwikkelen; je kunt opleidingen, cursussen en conferenties volgen


Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenregeling, minimaal 25 vakantie dagen etc.)

Informele sfeer, gezellige afdelingsuitjes, LAN-party's, vrijmibo's en voetbaltoernooien


Werken bij het mediabureau met 3 topnoteringen in de Emerce100

Contactinfo

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Thom Kemmink (afdeling HR) op het telefoonnummer 0229 280 275 of mail naar HR@abovo.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.